Vállalkozó – Tulajdonos – Vezető? Mikor melyik?

Cégvezetői szerepkörök nagyító alatt

Milyen rövid- és hosszú távú előnyök származnak a különböző vezetői szerepkörök megfelelő emberekre való leosztásából?

 Tanulhatóak-e a menedzseri feladatok ellátásához, a tervek magas szintű megvalósításához szükséges kompetenciák?

A cégek sokfélék lehetnek aszerint, hogy milyen a szervezeti kultúrájuk, a működési modelljük, függően a külső élethelyzetüktől és a vállalat aktuális életszakaszától. Nincsen titkos recept, miként kell jól céget építeni, az viszont biztos: mindig a legjobban adaptálódni képes cég lesz az adott pillanatban sikeres.

N

Tudd meg, miért lényeges, hogy a megfelelő életszakaszokban a megfelelő emberek vezessenek egy céget!

N

Ismerd meg az egyes szereplők személyiségének és kompetenciaprofiljának különbségeit!

N

Értsd meg, mindez hogyan lendíti előre az új helyzetekhez való adaptálódást.

N

Fedezd fel a változások helyes menedzselésében rejlő lehetőségeket!

N

Gondold át, milyen személyiségjegyek tesznek sikeressé egy menedzsert és egy vállalkozót!

N

Találkozz szakmabeliekkel és oszd meg velük tapasztalataidat!

Képes-e a vállalkozó úgy alkalmazkodni a környezetéhez, hogy közben nem adja fel küldetését? A siker sokban múlik a vállalkozó változó helyzetekhez való adaptációs készségén. A változás ügynökeként folyamatosan az első sorban kell küzdenie, szüntelenül figyelve környezete visszajelzéseit, megérteni és reagálni rájuk.

MI LENNE, HA...

A vezetői csapatodban egyértelműbbek lennének a szerepek?

Minden vezetői pozíciót olyan személy töltene be, aki arra a legalkalmasabb?

A piaci és környezeti változásokhoz történő alkalmazkodás rugalmasabban menne?

EZT VISZED MAJD HAZA...

TISZTÁN LÁTÁST - Megérted, miért fontos, hogy az egyes életszakaszokban az ahhoz legjobban adaptálódni képes személy vezesse a céget.

GYAKORLATOT - a műhelymunka során első kézből kaphatsz válaszokat szakértőnktől a téged érintő problémákra.

ISMERETSÉGET - hozzád hasonló, megoldást kereső szakemberekkel.

MIÉRT FONTOS A SZEREPKÖRÖK TISZTÁZÁSA A JELENLEGI HAZAI GAZDASÁGI KÖRNYEZETBEN?

Napjainkban a magyar gazdaság egyik legkomolyabb kihívása a hazai középvállalatok átörökítésének kérdése. A hazai tulajdonban álló közép- és nagyvállalkozások tulajdonosainak átlagéletkora erősen a nyugdíjba vonulás körül van. Az ilyen vállalatokban ráadásul a cégtulajdonos személye általában megegyezik az alapítóval, aki egyben az ügyvezető is, de sok esetben ő a teljes menedzsment is. Azt könnyű belátni, hogy ennyi különböző szerepkört egy személy nehezen tud maradéktalanul betölteni. Ezen a sémán a vállalkozó jól felfogott érdeke, hogy változtasson.

Nem cél, hogy minden vállalkozás folyamatosan új dolgokat hozzon létre. Az már viszont annál inkább, hogy a versenyben mindenki egyre ügyesebben, hatékonyabban, hatásosabban csinálja azt, amit csinál.

Ez pedig vezetői feladat: keresni a megoldásokat a környezethez való jobb alkalmazkodásra és a hatékonyabb termelésre.

Évek óta látjuk, hogy a menedzsment kapacitás nem túl erős a vállalkozószférában. Javult a 20 évvel ezelőttihez képest, de még mindig bőven el vagyunk maradva a környékbeli országoktól is, a már régebben kapitalista régióktól még ennél is jobban.

Pedig a menedzseri feladatok többségének ellátásának magas szintű megvalósításához szükséges kompetenciák megtanulhatóak!

Szeretnél többet megtudni?

"Érdemes ezzel a problémakörrel napi szinten, tudatosan foglalkozni." (Mindfulness a munkahelyen)

Guth Zoltán Duna-Dráva Cement Kft.

"Jól éreztem magam, a hallottakat saját személyes fejlődésemre és munkahelyi szituációkban is jól fogom tudni alkalmazni." (Growth mindset)

Tóthné Szalai Aliz GE Hungary Kft.

"Viszonylag kevesen képesek a tudományos eredményeket a gyakorlatba lefordítani. Szeretem a szakmaiságot, amit képviseltek, ezt kaptam itt is." (A kiégés védőfaktorai)

Salamon János Analogy Zrt.
AZ ELŐADÓ

dr. Németh Gergely Phd

Munka-, szervezet- és sport-szakpszichológusként főként gazdaságpszichológiával és  szervezet-fejlesztéssel foglalkozom. Oktatok több egyetemen, és több hazai illetve európai uniós kutatási projektekben is részt vettem. Doktori értekezésemet a kkv-k növekedési kríziseiről és a vállalkozói viselkedésmintázatokról írtam. Tanácsadóként számos alkalommal volt lehetőségem multinacionális vállalatoknál, bankoknál és biztosító társaságoknál, hazai és külföldi tulajdonú kkv-knál és startupoknál, sőt közigazgatási intézményeknél dolgozni, mely munkákon keresztül széleskörű tapasztalatot szereztem az egyes cégformák sajátos működéséből.

2008 és 2009-ben jelöltek Mezei Julcsi díjra, 2010-ben az „év kiváló Tanácsadó díj”-át kaptam meg. Elnökségi tagja vagyok a BKIK Tanácsadó Osztályának, valamint elnöke az MPT Munka és Szervezetpszichológiai Szekciónak, Etikai bizottsági tag vagyok a VTMSZ-ben.

GYERE EL ÉS TUDD MEG, HOGYAN TEHETED CÉGEDET POTENCIÁLISAN RUGALMASABBÁ A PIACI ÉS KÖRNYEZETI VÁLTOZÁSOKKAL SZEMBEN!
100% TUDOMÁNY 100% GYAKORLAT

Előadás

Vannak példák arra, hogy egy-egy vállalkozó évekkel megelőzi a korát, és idő kell, hogy a társadalomban elfogadtatásra találjon – gondoljunk csak Elon Muskra! Találunk példát arra is, hogy valaki sikeresen képviselte gondolatait, és a végén valóban befutott – ilyen például a brit Richard Branson, a Virgin Group alapítója. De arra is láttunk már példát, hogy valaki elvesztette az energiáját a hosszú folyamatban.

  • Milyen személyiség- és viselkedésjegyekkel rendelkezik egy jó vállalkozó, és milyennel egy jó menedzser?
  • Mi a titka a hosszú távú, kiegyensúlyozott sikermutatókkal rendelkező vállalkozásoknak?
  • Miként mérd fel, hogy a vállalatod jelenlegi életszakaszában a vezetői szerepeket a megfelelő személyek töltik-e be?

Műhelymunka

A rövid szünetet műhelymunka követi, ahol kisebb csoportokban, saját teszt kitöltésével mérhetitek fel, milyen életszakaszban jár a cégetek, illetve hogy ti magatok milyen kompetenciákban vagytok kiemelkedőek. Ezt követően beszélgetés keretében megoszthatjátok egymással a legjobb tapasztalatokat, és természetesen feltehetitek kérdéseiteket  szakértőnknek.

Vállalkozó – Tulajdonos – Vezető?

Mikor melyik?

Cégvezetői szerepkörök nagyító alatt

Időpont: 2019. február 28. 13:00-16:00
Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. 1. emelet, Impact Hub Budapest
Ár: 4 500 Ft, mely az ÁFÁ-t tartalmazza
Limitált létszám: maximum 30 fő

MI AZ A TUDOMÁNYBÓL GYAKORLAT?
Havi rendszerességű szakmai találkozóinkon a pszichológia és a szervezetfejlesztés legújabb tudományos eredményeit ültetjük át a gyakorlatba. Újra és újra olyan témákkal jelentkezünk, amelyek érdekesek nemcsak a cégek humán erőforrással, képzéssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberei számára, de a magánembereknek is.
Kik vagyunk?
Ha azt mondanánk, egy tanácsadó cég vagyunk, az nem fedné le a valóságot. A COVΛ egy szakmai műhely és szellemi inkubátorház, fórum az együttgondolkodásra, a tudás- és tapasztalatmegosztásra.
Mi a COVA módszer?
Hiszünk abban, hogy a tudás és a tapasztalat építőkockáiból új megoldások hozhatók létre. Ez a fejlődés záloga. Éppen ezért ügyfeleinknek nem egy elméletet vagy módszertant adunk, hanem gyakorlati tudást és tapasztalatot.
GYERE EL, HA ÉRDEKEL A SZEMÉLYISÉGALAPÚ HATÉKONY VEZETÉS, ÉS HA SZERETNÉD FELTÉRKÉPEZNI ÉS FEJLESZTENI A SAJÁT KOMPETENCIÁIDAT!