Pálya-újra-kezdési workshop

Avagy eljött az ideje a váltásnak?

Milyen lehetőségei vannak a magyar munkaerőpiacon annak, aki eltöltött 1-2 évtizedet egy adott szakmában, és úgy érzi,
vagy az élethelyzete úgy hozza, hogy váltania kell?

Milyen körülményeket érdemes vizsgálni és figyelembe venni, ha pályamódosításra adjuk a fejünket?

Egy 2018-as átfogó felmérés szerint a magyar munkavállalók közel fele nem azon a területen dolgozik, amelyben a
legmagasabb végzettségét szerezte, ráadásul további 44 százalék aktívan gondolkodik a pályaváltáson.

N

Ismerd fel, mikor jött el a megfelelő pillanat a váltásra!

N

Gondold át, mik az erősségeid, és melyek azok a faktorok, amiken szükséges lenne még csiszolnod!

N

Fedezd fel, melyek azok a szakmák, amelyek felé érdemes pálya-újra-kezdőként is nyitni!

N

Értsd meg, hogy a váltáshoz nem kell feltétlenül fejest ugranod a komfortzónádon túlra!

N

Tudj meg minél többet, és gyűjts tapasztalatot a választott szakmáról!

N

Építs kapcsolati hálót hozzád hasonló, nyitott gondolkodású emberekkel!

A sikeres pályaváltás három látszólag egyszerű alappilléren nyugszik, de vajon melyek ezek?
   
Az első pillér az önismeret, melynek segítségével azt kell megvizsgálnunk, miben áll a tehetségünk, melyek az erősségeink és mi az, amiben még fejlődnünk kell. A második szempont az érdeklődési kör: mi az, amit nagy elszántsággal tudunk végezni, ami érdekel, amiben örömünket leljük. Végül mindezekből csak akkor lesz új karrier, ha meg tudunk belőle élni, és ez a harmadik szempont.

MI LENNE, HA...

Az előtted álló változásra nem veszélyhelyzetként, hanem lehetőségként tudnál tekinteni?

A pályaváltás előtt lehetőséged nyílna egy profi coach tanácsait meghallgatni?

Biztosabb önismereti alapokkal rendelkeznél a pályamódosítás kapujában?

EZT VISZED MAJD HAZA...

TISZTÁN LÁTÁST - a workshop folyamán segítünk eligazodni a jelenleg zavarosnak tűnő munkaerőpiaci lehetőségek nyújtotta útvesztőben.

GYAKORLATOT - a műhelymunka során első kézből kaphatsz válaszokat szakértőnktől a téged érintő problémákra.

ISMERETSÉGET - hozzád hasonló, megoldást kereső szakemberekkel.

MÉGIS MI AZ OKA AZ UTÓBBI IDŐBEN MEGSOKSZOROZÓDOTT PÁLYAVÁLTÁSI HULLÁMNAK?

Néhány generációval ezelőttig nagyon egyszerű volt a képlet: iskolába jártunk, kitanultunk egy szakmát, majd nyugdíjazásig az adott pályán dolgozott az ember fia vagy lánya. Az új politikai rendszerek és a futólépésben változó technika viszont merőben felkavarta ezt az állóvizet: szakmák szűnnek meg, alakulnak át, vagy jönnek létre látszólag a semmiből. A munkaerőpiacnak pedig válaszolnia kell ezekre a változásokra, aminek következménye az egyre nagyobb számban történő pályamódosítás, pályaváltás. A piaci nyomáson túl természetesen ez emberi tényező is nagy súllyal esik a latba, amikor pályaelhagyásról/újrakezdésről van szó.

Ebben a gyorsan változó, kiszámíthatatlan világban az is könnyen elképzelhető, hogy életünk során lesz olyan foglalkozásunk, ami nem is létezett pályánk kezdetén.

Dolgozzon az ember bármelyik szakmában, de akár a magánéletünkben is nap mint nap találkozhatunk olyan kihívásokkal, melyekre nincsen megfelelő válaszunk, megoldásunk – egészen egyszerűen azért, mert korábban még nem merültek fel az életünkben.

Melyik az a három készség, ami biztosan jól jön, ha pályaváltáson gondolkodsz?

  • Bizonytalanság-tűrés
  • Rugalmasság / alkalmazkodás
  • Hajlandóság a tanulásra

Szeretnél többet megtudni?

"Érdemes ezzel a problémakörrel napi szinten, tudatosan foglalkozni." (Mindfulness a munkahelyen)

Guth Zoltán Duna-Dráva Cement Kft.

"Jól éreztem magam, a hallottakat saját személyes fejlődésemre és munkahelyi szituációkban is jól fogom tudni alkalmazni." (Growth mindset)

Tóthné Szalai Aliz GE Hungary Kft.

"Viszonylag kevesen képesek a tudományos eredményeket a gyakorlatba lefordítani. Szeretem a szakmaiságot, amit képviseltek, ezt kaptam itt is." (A kiégés védőfaktorai)

Salamon János Analogy Zrt.
AZ ELŐADÓ

Pankotai Balázs

Munka és szervezet szakpszichológus, tréner és coach vagyok. Szervezeti kultúraváltási projektekben működöm közre közepes- és nagyvállalatoknál, ezeken túl talent management, változáskezelési, vezető- és szervezetfejlesztési témákban érzem magam otthonosan. Egyik leggyakoribb visszajelzés felém, hogy nyugalmat sugárzok.

Diplomáimat az ELTÉ-n és a BME-n szereztem, coaching képzéseimet Németh Zitánál, Szabó Gabinál és a Neosys-nél végeztem. Hiszek az objektív mérőeszközökben, több kérdőív szakértőjeként (Selfmapping, Hogan, SHL) ezzel is tudom támogatni a közös munkát.

Mi az én újrakezdés sztorim? Akkor jöttem rá, hogy váltanom kell, amikor az orvosi egyetem könyvtárában tanulva, az ebédszünet után levettem a polcról az Atkinson-féle pszichológia könyvet, aztán két órával később azon kaptam magam, hogy még mindig azt olvasgatom a vizsgára készülés helyett.

Abban hiszek, hogy az ügyfél valójában tudja, mire van szüksége, és hasznos kérdésekkel rávezetve ő maga hozza a megoldást.

GYERE EL ÉS TUDJ MEG MINÉL TÖBBET A PÁLYA-ÚJRAKEZDÉS SZAKMAI ÉS ÉRZELMI HÁTTERÉRŐL, HOGY HA MAJD DÖNTÉST KELL HOZNOD, AZT VALÓBAN MEGALAPOZOTTAN TUDD MEGTENNI!
100% TUDOMÁNY 100% GYAKORLAT

Előadás

A pálya újrakezdésének a gondolata egyszerre felemelő és bénító érzés: amennyi lehetőség van benne éppen annyi a bizonytalanság is, miközben a tét egyáltalán nem kicsi. Az előadás első felében ennek a hátterét fogjuk átbeszélni  az alábbi gondolati ívre felfűzve:

→ Régen sok időt töltöttek el egy munkahelyen, ma sokkal bizonytalanabb az egész (VUCA world).
→ Ahhoz, hogy ezt viseljük, kell pár alapkészség: bizonytalanság-tűrés, rugalmasság, alkalmazkodás, hajlandóság a tanulásra. A legfontosabb mégis az önismeret.
→ Ne abból induljunk ki, mik lehetnénk, mert az egy bénítóan széles spektrum.
→ Miben áll a tehetséged, miben leled örömödet?
→ Komfortzónából ki: fontos, hogy a tanulási zónába toljuk ki magunkat, ne a pánikzónába.
→ Flow élmény: amikor minden a helyén van.

 

Műhelymunka

A rövid szünetet műhelymunka követi, ahol kisebb csoportokban, önismereti teszt kitöltésével mérhetitek fel, miben rejlik az erősségetek, melyek azok a területek, amelyekhez vélhetően több készségetek van – illetve mely frontokon szükséges még fejlődnötök.

Ezt követően interaktív beszélgetés keretében megoszthatjátok egymással a tapasztalataitokat, és természetesen feltehetitek kérdéseiteket szakértőnknek.

*A programváltozás jogát fenntartjuk.

Neked ajánljuk, ha

Nem érzed jól magad a jelenlegi munkahelyeden.

Bizonytalan vagy a választott pályádat illetően.

Külső okok miatt váltásra kényszerülsz.

Újrakezdenél, de halogatod a döntést.

Tudod, hogy váltanod kellene, de még nincs meg hozzá a bátorságod.

HR-esként szeretnéd segíteni a cégen belüli váltásokat, munkaerő-átcsoportosításokat, hogy azok a lehető legkevesebb szakember-veszteséggel menjenek végbe.

 

 

 

 

Pálya-újra-kezdési workshop

Avagy eljött az ideje a váltásnak?

Időpont: 2019. május 2. 14:00-16:00
Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. 1. emelet, Impact Hub Budapest
Ár: 4 500 Ft, mely az ÁFÁ-t tartalmazza
Limitált létszám: maximum 30 fő
MI AZ A TUDOMÁNYBÓL GYAKORLAT?
Havi rendszerességű szakmai találkozóinkon a pszichológia és a szervezetfejlesztés legújabb tudományos eredményeit ültetjük át a gyakorlatba. Újra és újra olyan témákkal jelentkezünk, amelyek érdekesek nemcsak a cégek humán erőforrással, képzéssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberei számára, de a magánembereknek is.
Kik vagyunk?
Ha azt mondanánk, egy tanácsadó cég vagyunk, az nem fedné le a valóságot. A COVΛ egy szakmai műhely és szellemi inkubátorház, fórum az együttgondolkodásra, a tudás- és tapasztalatmegosztásra.
Mi a COVA módszer?
Hiszünk abban, hogy a tudás és a tapasztalat építőkockáiból új megoldások hozhatók létre. Ez a fejlődés záloga. Éppen ezért ügyfeleinknek nem egy elméletet vagy módszertant adunk, hanem gyakorlati tudást és tapasztalatot.
GYERE EL, HA SZERETNÉL TISZTÁBBAN LÁTNI A JELENLEGI ZAVAROSNAK TŰNŐ MUNKAERŐPIACON ÉS ÉRDEKEL, HOGY MEGLÉVŐ KOMPETENCIÁID ALAPJÁN MELY TERÜLETEK FELÉ ÉRDEMES NYITNOD!