Feloldhatóak-e egyáltalán a generációs ellentétek?

N

Ismerd meg az egyes generációk sajátosságait!

N

Tudd meg, hogyan alakíthatsz ki hatékony együttműködést közöttük!

N

Ismerd fel a generációs különbségek hangsúlyozásának csapdáját!

N

Tanulj egy gyakorló szakembertől, aki az elméleteken túl a valódi helyzeteket is ismeri!

N

Hallgasd meg olyan HR szakemberek véleményét, akik már tapasztalatot szereztek a témában!

N

Beszélgess hasonló vagy éppen teljesen más gondolkodású emberekkel!

Négy generáció dolgozik ma együtt a munkaerőpiacon. Azonban csak a különbözőségük hangsúlyozásának van egy csapdája…

GYERE EL, HA...

HR területen dolgozol, és a cégednél akadnak feszültségek az együtt dolgozó generációk között

vezetőként egyaránt motiválni szeretnéd a fiatalokat és az idősebbeket is

multiban dolgozol, és a saját bőrödön tapasztalod, néha mennyire nehéz egy másik generációval együttműködni

érdekel a téma, és szeretnél tapasztalt, gyakorló szakemberektől még többet tanulni

EZT VISZED MAJD HAZA...

TUDÁST - a legújabb, tudományos kutatásokon alapuló ismereteket a témában

AKCIÓTERVET - gyakorlati tippeket, amelyeket akár már aznap elkezdhetsz megvalósítani

TÁJÉKOZOTTSÁGOT - a témát több szereplő (szakértő, HR, vezető, munkavállaló) szemszögéből is körüljárjuk

ISMERETSÉGEKET - a hozzád hasonlóan megoldást kereső emberekkel

"Érdemes ezzel a problémakörrel napi szinten, tudatosan foglalkozni." (Mindfulness a munkahelyen)

Guth Zoltán
Duna-Dráva Cement Kft.

"Jól éreztem magam, a hallottakat saját személyes fejlődésemre és munkahelyi szituációkban is jól fogom tudni alkalmazni." (Growth mindset)

Tóthné Szalai Aliz

GE Hungary Kft.

"Viszonylag kevesen képesek a tudományos eredményeket a gyakorlatba lefordítani. Szeretem a szakmaiságot, amit képviseltek, ezt kaptam itt is." (A kiégés védőfaktorai)

Salamon János

Analogy Zrt.

AZ ELŐADÓ

Kis-Tamás Loránd, szervezetpszichológus

Hivatásomat tekintve pszichológus vagyok. Szeretem a maguk összetettségében „látni” a jelenségeket, minél inkább a jelenben megélve azokat, szenvedéllyel és számomra fontos értékek mentén tenni mindazt, ami éppen a feladatom. PhD kutatásom témája a tudatos jelenlét alapú kiégés- és stresszkezelés az üzleti életben.

Munkavégzésemre a rendszerszemlélet, a pozitív pszichológia és a szelíd konfrontáció jellemző. Fejlesztéseim során érdemi figyelmet és megértést tanúsítok a másik aktuális helyzetére vonatkozóan. Ehhez segítenek hozzá a munkán kívüli, de az életvitelemet erősen átható tevékenységek: a harcművészet (Jiu-jitsu) és az autentikus latin táncok (mambo és salsa).

Gyere el és vess véget a munkahelyi generációs ellentéteknek!
100% TUDOMÁNY 100% GYAKORLAT
A workshopot egy rövid előadás nyitja, amelyben szakértőnk, Loránd bemutatja a legújabb tudományos nézeteket a generáció-gondolkodásról. Megtudhatod, mivel küzdenek leginkább manapság a cégek ebben a témában, melyek a leggyakoribb konfliktusok, és milyen megoldási lehetőségek vezettek már másokat eredményre ezekben a helyzetekben. Ötleteket meríthetsz belőle, melyeket azonnal be is vethetsz a saját területeden.

Meghívtunk három HR szakembert, akik nagyvállalati környezetben szereztek tapasztalatot arról, milyen összetett feladat egyszerre 4 generációt motiválttá és elégedetté tenni, a munkavégzésük hatékonyságát támogatni.

A résztvevők:

Vass Anita, HR vezető, 12 év GE és 3 év Microsoft
Torma Fanni, 10+ év IT iparági területen
Szendrei Irina, Talent & Community Ambassador

A workshop harmadik részében teret engedünk a résztvevők kérdéseinek, amelyekre a szakértők és a meghívott HR szakemberek legjobb tudásuk szerint válaszolnak. Olyan egyedi megoldásokat is hallhatsz tőlük, melyekről a szakkönyvek nem írnak.

Van egy konkrét problémád, kérdésed vagy történeted, amit megosztanál az eseményen? Akkor ne várj tovább, jelentkezz és kezdd el fogalmazni, mert bármilyen kérdést, problémát, felvetést vagy történetet szívesen fogadunk!

A panelbeszélgetés résztvevői
Vass Anita

Vass Anita

HR vezető, 12 év GE és 3 év Microsoft

“Vezetőként fontos, hogy ne panaszkodjunk arról, hogy miben más az Y generáció. Az esőre is kár panaszkodni, attól nem áll el”

Szendrei Irina

Szendrei Irina

Talent & Community Ambassador

“Recruiterként fontos számomra, hogy a jelöltek elégedettek legyenek azzal amit kapnak, ebben a szakmában a munkánk oroszlán-része, hogy az ügyfél és a jelölt oldal szubjektív igényeit közelítsük egymáshoz. Ezekre hatással vannak különböző generációs különbségek, legalábbis manapság így nevezzük ezt az igényekben jelentkező differenciát.

Valóban napi szinten találkozom olyan igényekkel, amelyekre rá lehet sütni a generációs címkét, azonban számos, ezeket cáfoló generációból kinyúló példákkal is tudnék szolgálni. Véleményem szerint az igények változása és a generációk által keresett értékek eltolódása nem a születési év, hanem a körülöttünk lévő dinamikusan változó világ függvénye, de különbségek valóban léteznek.”

Torma Fanni

Torma Fanni

10+ év IT iparági területen

“A pályám kezdetén leginkább a munkaerőpiaci változások végett nyitottunk először a fiatalabb munkavállalók felé, junior programok indításával, míg ma már a legtermészetesebb kiválasztási stratégia a különböző generációk változatos megszólítása és kezelése.
Úgy gondolom, hogy az életkorbeli különbségek kiéleződését talán az információs társadalom által megteremtett virtuális tér erősíti fel, ezáltal válhatott napjaink meghatározó kérdésévé a téma.”

Feloldhatóak-e egyáltalán a generációs ellentétek?

Kis-Tamás Loránd

Időpont: 2018. március 21. 15:30-17:00

Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. 1. emelet Impact Hub Budapest

Ár: 3.500,- Ft, mely az ÁFÁ-t tartalmazza

A jelentkezés lezárult.

MI AZ A TUDOMÁNYBÓL GYAKORLAT?
Havi rendszerességű szakmai találkozóinkon a pszichológia és a szervezetfejlesztés legújabb tudományos eredményeit ültetjük át a gyakorlatba. Újra és újra olyan témákkal jelentkezünk, amelyek érdekesek nemcsak a cégek humán erőforrással, képzéssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberei számára, de a magánembereknek is.
Ki vagy mi a COVA?
Ha azt mondanánk, egy tanácsadó cég vagyunk, az nem fedné le a valóságot. A COVΛ egy szakmai műhely és szellemi inkubátorház, fórum az együttgondolkodásra, a tudás- és tapasztalatmegosztásra.
Mi a COVA módszer?
Hiszünk abban, hogy a tudás és a tapasztalat építőkockáiból új megoldások hozhatók létre. Ez a fejlődés záloga. Éppen ezért ügyfeleinknek nem egy elméletet vagy módszertant adunk, hanem gyakorlati tudást és tapasztalatot.
Hallgasd meg, mit mondanak a szakemberek a generációs ellentétekről!