T.E.H.E.T.SZ. magadért önismereti program

Avagy az önszabotázs és önsorsrontás pszichológiája, és amit TEHETSZ ellene

Hívhatjuk önromboló viselkedés mintának, mondhatjuk azt, hogy mi magunk állunk a saját boldogságunk útjába, de egy dolog biztos: az önszabotázs még a legjobban meghatározott terveket és célokat is képes megakadályozni. Miért csináljuk mégis? Úgy tűnik nagyon is sok oka van annak, hogy ahelyett, hogy megvalósítanánk a legnagyszerűbb terveinket, olykor alig tudunk egyről a kettőre vergődni az életünkben. 

Gyakori élményünk lehet a mindennapokban, hogy mi magunk ássuk alá saját munkánkat, sikerünket, vagy lehetőségeink megvalósítását. Ez egy jól ismert lélektani folyamat, aminek oka a már meglévő rutinjaink értékességében, a berögzült megküzdési és önnyugtató módszereink biztonságában, az áldozati lét személyes előnyeiben, és a gyerekkorból áthozott sémáinkban keresendő.

N

Tanuld meg, miként fejlesztheted a tudatosság és az elfogadás alapkészségeit!

N

Tudatosítsd a mindennapos önszabotázs-technikák hátterében megbújó sémáidat!

N

Ismerd fel, milyen önvédő mechanizmusok állnak az áldozat-szerep és az önsajnálat mögött!

N

Tudd meg miként erősítheted magadban a problémamegoldó és fejlődésorientált gondolkodást!

A múltat nem tudjuk megváltoztatni, de arra képesek lehetünk, hogy felismerjük magunkban az évek során beágyazódott önszabotáló folyamatokat, és tudatosan úgy döntsünk, hogy teszünk ellenük!

EZT VISZED MAJD HAZA...

Nagyobb TUDATOSSÁGOT A MINDENNAPOKBAN - miért teszed azt, amit teszel, mitől/kitől/mikor indul el a negatív spirál a gondolkozásodban és viselkedésedben?

Nagyobb ELFOGADÁST a természetesen zajló folyamataiddal kapcsolatban.

Növekvő DÖNTÉSI SZABADSÁGOT az élet különböző területein, fokozódó érzelmi és viselkedéses kontroll a kényszer érzete nélkül.

VAJON MEDDIG ÉS MIBEN TÁMOGAT MINKET MINDAZ A RUTIN, AMIT SOKÉVES MUNKÁVAL FELÉPÍTETTÜNK, ÉS TALÁN HOSSZÚ IDŐN ÁT JÓL VAGY ROSSZUL, DE VÉDETT ÉS SZOLGÁLT MINKET?

A T.E.H.E.T.SZ. tréning ezeket a folyamatokat veszi górcső alá, igazán személyes és önismereti jelleggel. A program célja nem csupán az okok feltárása, hanem:

  • a tudatosság és elfogadás erősítése, 
  • a megértésből származó tudás hasznosítása, 
  • praktikus technikák és készségek elsajátítása, 
  • korábbi szokásaink “újrahasznosítása”, átírása vagy átalakítása minket jobban szolgáló rutinokká, 
  • a legmélyebb, személyes vágyak felismerése, tisztelete, és mind önmagunk, mind pedig a világ számára hasznosabb módon való kielégítésük, 
  • tanuló, fejlődő, később pedig önfejlesztő közösség létrehozása. 

"Érdemes ezzel a problémakörrel napi szinten, tudatosan foglalkozni." (Mindfulness a munkahelyen)

Guth Zoltán Duna-Dráva Cement Kft.

"Jól éreztem magam, a hallottakat saját személyes fejlődésemre és munkahelyi szituációkban is jól fogom tudni alkalmazni." (Growth mindset)

Tóthné Szalai Aliz GE Hungary Kft.

"Viszonylag kevesen képesek a tudományos eredményeket a gyakorlatba lefordítani. Szeretem a szakmaiságot, amit képviseltek, ezt kaptam itt is." (A kiégés védőfaktorai)

Salamon János Analogy Zrt.
AZ ELŐADÓ

Kis-Tamás Loránd

szervezetpszichológus, a T.E.H.E.T.SZ. módszertan kidolgozója

Hivatásomat tekintve pszichológus vagyok. Szeretem a maguk összetettségében „látni” a jelenségeket, minél inkább a jelenben megélve azokat, szenvedéllyel és számomra fontos értékek mentén tenni mindazt, ami éppen a feladatom. PhD kutatásom témája a tudatos jelenlét alapú kiégés- és stresszkezelés az üzleti életben.

Munkavégzésemre a rendszerszemlélet, a pozitív pszichológia és a szelíd konfrontáció jellemző. Fejlesztéseim során érdemi figyelmet és megértést tanúsítok a másik aktuális helyzetére vonatkozóan. Ehhez segítenek hozzá a munkán kívüli, de az életvitelemet erősen átható tevékenységek: a harcművészet (Jiu-jitsu) és az autentikus latin táncok (mambo és salsa).

A TEHETSZ programot az elmúlt 15 év fejlesztői-gyakorlati tapasztalatai és a tudományos-kutatói munkám ötvözeteként dolgoztam ki. A TEHETSZ elsajátítása segít az önszabotázs technikákból új, jó szokásokat alakítani. 

GYERE EL ÉS TUDD MEG, MIKÉNT VETHETSZ VÉGET AZ ÖNSZABOTÁLÓ FOLYAMATOKNAK, AKÁR EGYÉNI, AKÁR SZERVEZETI SZINTEN.

100% TUDOMÁNY 100% GYAKORLAT

Előadás – Workshop

A program felépítése a T.E.H.E.T.SZ. mozaikszó logikáját követi:

Tudatosítás – Elfogadás – Hasznosítás – Első lépések – Tesztelés – Szokás kialakítás.

Az egyéni szinten túl előadónk a szervezeti szinten megjelenő önszabotázsra is ki fog térni. (pl. önszabotáló céges kultúra, vagy csoport normák)

Formáját tekintve a workshop a vegyes módszertan elvét követi, az az rövid elméleti blokkok után a résztvevők csapatban dolgozzák fel és alkalmazzák a hallottakat.

Kinek ajánljuk?

Ezen az eseményen egy olyan témát dolgozunk fel, ami mindenki számára érdekes lehet, hiszen kisebb vagy nagyobb mértékben, de mindannyiunkban dolgoznak ezek a destruktív folyamatok, amelyeket érdemes felismerni és tenni ellenük.

Ugyanakkor, ahogy a COVA mottója is szól:

Embereket, csoportokat, szervezeteket fejlesztünk – így értelemszerűen az előadás mindhárom szinten vizsgálni fogja az önszabotáló folyamatok hatásait és támpontokat nyújt a kezelésükhöz.

T.E.H.E.T.SZ. magadért önismereti program

Avagy az önszabotázs és önsorsrontás pszichológiája,

és amit TEHETSZ ellene

Időpont: 2019. október 30. 15:00-17:00
Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. 1. emelet, Impact Hub Budapest
Ár: 4 500 Ft, mely az ÁFÁ-t tartalmazza
Limitált létszám: maximum 30 fő

MI AZ A TUDOMÁNYBÓL GYAKORLAT?
Havi rendszerességű szakmai találkozóinkon a pszichológia és a szervezetfejlesztés legújabb tudományos eredményeit ültetjük át a gyakorlatba. Újra és újra olyan témákkal jelentkezünk, amelyek érdekesek nemcsak a cégek humán erőforrással, képzéssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberei számára, de a magánembereknek is.
Kik vagyunk?
Ha azt mondanánk, egy tanácsadó cég vagyunk, az nem fedné le a valóságot. A COVΛ egy szakmai műhely és szellemi inkubátorház, fórum az együttgondolkodásra, a tudás- és tapasztalatmegosztásra.
Mi a COVA módszer?
Hiszünk abban, hogy a tudás és a tapasztalat építőkockáiból új megoldások hozhatók létre. Ez a fejlődés záloga. Éppen ezért ügyfeleinknek nem egy elméletet vagy módszertant adunk, hanem gyakorlati tudást és tapasztalatot.
HONNAN JÖNNEK, MIBŐL TÁPLÁLKOZNAK AZ ÖNSZABOTÁLÓ GONDOLATOK ÉS MIT TEHETSZ ELLENÜK? HALLGASD MEG, MIT MOND MINDERRŐL A SZAKÉRTŐ!