Szervezetfejlesztés

A COVA fő tevékenységi köre a szervezetfejlesztés. A COVA a szervezetfejlesztési folyamat során nagy hangsúlyt fektet a diagnosztikára. Diagnosztika során kvalitatív, kvantitatív és hálózakutatási mószertannal dolgozunk. Szervezetfejlesztési tapasztalataink alapján saját diagnosztikai modellt dolgoztunk ki, melyet a klasszikus modellekkel kiegészítve alkalmazunk.   A beavatkozást a diagnosztika alapján tervezzük meg: stratégiai workshopok, új értékek megteremtését célzó workshopok, készségfejlesztő tréningek, képzések, folyamatátszervezések (pl. lean) módszereket alkalmazunk. A jobb oldalon található ábrán összefoglaltuk, miként zajlik nálunk egy szervezetfejlesztési folyamat.

Folyamatfejlesztés

Megszokások és hagyományok át- és átszövik a vállalkozások munkafolyamatait. Olyan gyakorlatok amelyek elveszették funkciójukat, rossz rutinok, régi szabályok, túlbonyolítások. Tudja évente mennyi időt vesz igénybe pusztán az, ha egy kikopott tollat újra és újra visszateszünk a tolltartóba csakhogy újra elővegyük legközelebb és ráeszméljünk ismét hogy kikopott? Tudja hogy egy „átlagos” irodai dolgozó napi nyolc órájának hány százaléka nem teremt értéket? Hogy mi az ő nettó munkaideje? (és ez nem az irodistán múlik).

A vállalkozások munkafolyamatainak csak töredéke értékteremtő. Minden más rárakódott salakanyag. Keressen minket és megnézzük hány réteg kosz rakódott az Ön folyamataira. Meg fog lepődni.

+ Bővebben
Szervezeti átvilágítás

A fejlesztési folyamat megalapozásaként fontos a felszíni problémák, tünetek mögé látnunk, meg kell vizsgálnunk a mögöttes ok-okozati viszonyokat. Ezt a célt szolgálja a szervezeti diagnózis, amelynek során górcső alá vesszük a többi között a szervezeti kommunikációt, a vezetést, a munkatársi elégedettséget és a motiváció általános szintjét.

 

+ Bővebben
Vezetői tanácsadás

A vezetői magányosság nem egy romantikus film címe, hanem egy létező és fojtogató jelenség. Vezetőként kitől kérhet segítséget? Kinek panaszolhatja el problémáit? Ki érti majd meg? Talán vezetőtársai? Vagy munkatársai? Mutathat gyengeséget, gyengeségnek mutatkozik mindez?

Vezetői tanácsadási szolgáltatásunk célja a vezető személyes hatékonyságának fejlesztése olyan kiemelt fontosságú készségterületeken, mint a kommunikáció, a motiválás, a delegálás, stb. A programot minden olyan kezdő és gyakorlott vezetőnek ajánljuk, aki még magasabb szinten szeretné mozgósítani saját és a szervezet rejtett tartalékait. Mit tud nekem mondani valaki aki nem vezető? – hangzik el a jogos kérdés. Valóban nem vezetők vagyunk munkakörünk szerint. Ám Önhöz hasonló vezetők százaival dolgozunk, látjuk a bevált praktikákat, legjobb gyakorlatokat, tudjuk hol szorít a cipő.

+ Bővebben
HR támogatás

A szervezetek legkisebb rezdülése is érinti a HR-t. Emberek jönnek, mennek, munkakört váltanak, dolgoznak, és nem dolgoznak, pletykálnak, hallgatnak, fúrnak és faragnak. HR-esként bizonyára szembesült azzal, mekkora különbség van az elégedett és elégedetlen munkavállaló munkateljesítményében.


Hát még akkor, ha egy elkötelezett kollégáról beszélünk. Segítünk azonosítani a kulcsembereit, a motivációs problémákat, megkeressük a kihasználatlan erőforrásait és csatasorba állítjuk ezeket. Legyen szó kapacitáselemzésről, munkakör átvilágításról vagy elkötelezettségvizsgálatról, kríziskommunikációról, vagy teljesítményértékelésről, eszköztárunkban vannak megoldások a kérdéseire.

+ Bővebben
Tudásmenedzsment

Gondolt már arra mi történik akkor, ha egy kulcsembere elhagyja a vállalkozását? A fejében tárolt összes tudással együtt kisétál az ajtón? Gondolt már arra, mennyi pénzbe kerül egy újonnan felvett munkatárs, amíg teljes értékű munkát tud végezni? Mindezek a költségek és veszteségek csökkenthetőek. Felszínre hozzuk a szervezetben lévő rejtett tudást és segítünk ezt rendszerbe foglalni és megosztani. Kialakítunk egy tudásmegosztó kultúrát a vállalat versenyképességének növelése érdekében.

+ Bővebben
Stratégiai tanácsadás

Hiszünk abban, hogy az üzleti eredményesség elengedhetetlen feltétele az egységes szervezeti filozófia kialakítása és tudatosítása. Műhelymunkáinkon a vezetőket abban segítjük, hogy kialakíthassák a szervezet értékrendjét, a jövőképet, a szervezeti stratégiát, valamint felkészítjük őket ezek kommunikációjára, elfogadtatására a szervezet minden szintjén. Alkalmazott módszertanunkkal lehetővé tesszük az egyéni és csoportos célok összehangolását a stratégiával annak érdekében, hogy a stratégia valóban egységes fókuszt jelentsen minden munkatárs számára.

+ Bővebben
Változásmenedzsment

Tapasztalataink szerint a legtöbb vállalati projekt sikere csak részben múlik a gondos projekttervezésen és a megfelelő előkészítésen. Amiről sokan megfeledkeznek, és amely majd számos projekt bukásának okává válik, az az emberi tényező. Valamint a nem megfelelő odafigyelés a résztvevőkre, érintettekre. Genetikailag belénk van kódolva, hogy tartózkodjunk a változással járó eseményektől. Hogy fenntartsunk egyféle status quot. Ez már az apró változásoknál is megfigyelhető. Gondoljunk csak bele, akár egy új frizura, vagy a megszokottól eltérő öltözködési stílus is okozhat szorongást. Vajon hogyan fogadja környezetünk a változást? Vajon elfogadnak-e? Legtöbben inkább elkerüljük az ilyesféle dolgokból fakadó kényelmetlenségeket. Egy szervezeti változás esetén pedig mindez hatványozottan jelentkezik.

 

Nyolc fontos dolog, melyekre, ha figyelünk, a szervezet könnyűszerrel átlendül a nehézségeken. A vízió kialakításától a változási csapat felállításáig, a kulcsemberek meglelésén keresztül. Szakértőink segítenek előkészíteni a projekteket olyan módon, hogy ne az emberi tényezőn múljon annak sikere. Átlendítjük a mélypontokon.

+ Bővebben