A stresszkezelés és reziliencia-fejlesztés pszichológiája

Kiégés-megelőzés önismereti fókusszal 

A munkanap folyamán minket érő hatások erőteljesen dolgoznak bennünk a magánélet békésnek tervezett óráiban is. Azonban szerencsére már nem csak azt ismerjük fel, hogy igen nagy mennyiségű pszichoszociális ártalom éri a modernkori embert nap, mint nap, hanem azt is, hogy ezen ártalmak kezelésére vannak jó megoldások.

Mi nyomtalanul eltűnt kint: belénk-szökve rendezkedni kezd(Fodor Ákos)

N

Milyen eszközökkel tudatosíthatóak és mérhetőek a napi szinten ránk ható kihívások?

N

Hogyan kaphatunk képet aktuális energia szintünkről, testi-lelki-szellemi erőforrásaink állapotáról (vitalitás, regeneráció, megküzdési képesség)?

N

Mi a reziliencia, mi köze van a napi szintű stressz elviseléséhez és hogyan mérhető?

N

Életmód, életszervezés és a figyelem irányítása, mint a napi szintű kihívásokkal való megküzdés alapjai (mindfulness, összpontosított multitasking).

N

Mik a munkahelyi kihívásokkal való hatékony megküzdés legjobb technikái (tippek-trükkök, best practise-ek)?

N

Hatékony regenerációs technikák (edzettség, a jó alvás titkai, relaxáció)

"Érdemes ezzel a problémakörrel napi szinten, tudatosan foglalkozni." (Mindfulness a munkahelyen)

Guth Zoltán Duna-Dráva Cement Kft.

"Jól éreztem magam, a hallottakat saját személyes fejlődésemre és munkahelyi szituációkban is jól fogom tudni alkalmazni." (Growth mindset)

Tóthné Szalai Aliz GE Hungary Kft.

"Viszonylag kevesen képesek a tudományos eredményeket a gyakorlatba lefordítani. Szeretem a szakmaiságot, amit képviseltek, ezt kaptam itt is." (A kiégés védőfaktorai)

Salamon János Analogy Zrt.
AZ ELŐADÓ

Kis-Tamás Loránd

szervezetpszichológus, a T.E.H.E.T.SZ. módszertan kidolgozója

Hivatásomat tekintve pszichológus vagyok. Szeretem a maguk összetettségében „látni” a jelenségeket, minél inkább a jelenben megélve azokat, szenvedéllyel és számomra fontos értékek mentén tenni mindazt, ami éppen a feladatom. PhD kutatásom témája a tudatos jelenlét alapú kiégés- és stresszkezelés az üzleti életben.

Munkavégzésemre a rendszerszemlélet, a pozitív pszichológia és a szelíd konfrontáció jellemző. Fejlesztéseim során érdemi figyelmet és megértést tanúsítok a másik aktuális helyzetére vonatkozóan. Ehhez segítenek hozzá a munkán kívüli, de az életvitelemet erősen átható tevékenységek: a harcművészet (Jiu-jitsu) és az autentikus latin táncok (mambo és salsa).

 

GYERE EL ÉS ISMERD MEG A MUNKAHELYI KIHÍVÁSOKKAL VALÓ HATÉKONY MEGKÜZDÉS LEGJOBB TECHNIKÁIT!

100% TUDOMÁNY 100% GYAKORLAT

Előadás

Az előadás keretében konkrét példák, esettanulmányok és tudományos kutatások eredményein keresztül járjuk körbe a munkahelyi kihívások felismerésének, mérésének és sikeres megoldásának lehetőségeit, egyéni, csoportos és szervezeti szinten egyaránt.   

🔻 Főbb témák 🔻

  •  Tudatosítás
  •  Reziliencia fejlesztés
  •  Energiaszint, vitalitás, megküzdési képesség
  •  Tippek-trükkök, best practise-ek
  •  Életmód, életszervezés (mindfulness, összpontosított multitasking)
  •  Regenerációs technikák 

Kinek ajánljuk?

 

Ezen az eseményen egy olyan témát dolgozunk fel, ami mindenki számára érdekes lehet, hiszen mind egyéni, mind szervezeti szinten fontos foglalkozni a stressz kezelésével, a kiégés megelőzésével. 

Ahogy a COVA mottója is szól:

Embereket, csoportokat, szervezeteket fejlesztünk – így értelemszerűen az előadás mindhárom szinten vizsgálni fogja a különböző élethelyzetekben jelentkező stressz kezelését, a kiégési folyamatok felismerését és megelőzését, illetve a reziliencia fejlesztését. 

A stresszkezelés és reziliencia-fejlesztés pszichológiája

Kiégés-megelőzés önismereti fókusszal 

Időpont: 2020. február 13. 17:30-19:30
Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2. 1. emelet, Impact Hub Budapest
Ár: 4 500 Ft, mely az ÁFÁ-t tartalmazza
Limitált létszám: maximum 30 fő

MI AZ A TUDOMÁNYBÓL GYAKORLAT?
Havi rendszerességű szakmai találkozóinkon a pszichológia és a szervezetfejlesztés legújabb tudományos eredményeit ültetjük át a gyakorlatba. Újra és újra olyan témákkal jelentkezünk, amelyek érdekesek nemcsak a cégek humán erőforrással, képzéssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberei számára, de a magánembereknek is.
Kik vagyunk?
Ha azt mondanánk, egy tanácsadó cég vagyunk, az nem fedné le a valóságot. A COVΛ egy szakmai műhely és szellemi inkubátorház, fórum az együttgondolkodásra, a tudás- és tapasztalatmegosztásra.
Mi a COVA módszer?
Hiszünk abban, hogy a tudás és a tapasztalat építőkockáiból új megoldások hozhatók létre. Ez a fejlődés záloga. Éppen ezért ügyfeleinknek nem egy elméletet vagy módszertant adunk, hanem gyakorlati tudást és tapasztalatot.

MEGELŐZHETŐ A KIÉGÉS? FEJLESZTHETŐ A STRESSZES HELYZETEKHEZ VALÓ RUGALMAS HOZZÁÁLLÁS? HALLGASD MEG, MIT MOND MINDERRŐL A SZAKÉRTŐ!